[[vyuctovani2|Předchozí]]
[[obsah|Obsah]]
[[hromadne_nastaveni_slozek_predpisu|Následující]]
==== Hromadné nastavení příznaku ====
**Voláno z menu:** Mimořádné akce ⇒ Hromadné nastavení příznaku Celky\\
**Voláno z menu:** Mimořádné akce ⇒ Hromadné nastavení příznaku Kontakty\\
**Voláno z menu:** Mimořádné akce ⇒ Hromadné nastavení příznaku Objekty\\
**Voláno z menu:** Mimořádné akce ⇒ Hromadné nastavení příznaku Vztahy\\
**Adresy:** ''/HromadnePridaniPriznakuCelku'', ''/HromadnePridaniPriznakuKontaktu'',
''/HromadnePridaniPriznakuPrvku'', ''/HromadnePridaniPriznakuSubjektu''
Přidá nebo zruší příznaky u vybraných záznamů. Nabídka obsahuje čtyři položky podle
toho, čemu se příznak nastavuje; obrazovka je u všech čtyř stejná, mění se jen typ
vybíraných záznamů a nabídka příznaků.
//Obrázek: Hromadné nastavení příznaku (Celky)//\\
{{hromadne_nastaveni_priznaku_1.jpg|Hromadné nastavení příznaku (Celky)}}
=== Postup ===
- Naplňte mřížku vybraných záznamů — viz
[[tiskove_vystupy|Výběr záznamů pro hromadnou akci]].
- V panelu **Vybrané příznaky** přidejte příznaky tlačítkem **+**, odeberte
tlačítkem **−**.
- Chcete-li příznaky **odebrat** místo přidat, zaškrtněte **Zrušit vybrané příznaky**.
- Stiskněte **OK**.
=== Ovládání ===
* **+** – přidá příznak do seznamu příznaků, které se budou nastavovat
* **−** – odebere příznak ze seznamu
* **Zrušit vybrané příznaky** – obrátí význam akce — vybrané příznaky se odeberou
* **OK** – provede akci na všech záznamech v mřížce
**Upozornění**\\
Zaškrtávátko **Zrušit vybrané příznaky** obrací význam celé úlohy a nachází se hned
pod seznamem příznaků. Přehlédnutí znamená, že se příznak místo přidání odebere všem
vybraným záznamům. Aplikace na to neupozorní ani se nedotáže.
**Poznámka**\\
Příznaky se definují v číselnících
[[udalosti_a_priznaky|Příznaky Kontaktu, Celku, Objektu a Vztahu]].
Systémové příznaky nelze zrušit.
[[vyuctovani2|Předchozí]]
[[obsah|Obsah]]
[[hromadne_nastaveni_slozek_predpisu|Následující]]